Crónica de les mobilitzacions post ANC i Omnium

CDR 11 setembre 2020

CDR 11 setembre 2020

L’11 de Setembre de 2020 va ser una diada diferent. Si bé estem acostumats a realitzar grans mobilitzacions de denúncia pública arreu del territori i normalment, centrades a la ciutat de Barcelona, aquesta diada va trobar-se necessàriament condicionada per la situació de pandèmia mundial que encara patim. Ara bé, aquesta situació, no va impedir que el moviment d’alliberament nacional seguís amb la ja tradicional reivindicació de la diada nacional, el dia de la darrera derrota militar del nostre país amb la caiguda de la ciutat de Barcelona, després de resistir centenars de dies el setge a la ciutat. Cal destacar, que a l’inici de la jornada, ens vam trobar amb unes detencions arbitràries tant de persones de l’esquerra independentista com de membres del CDR de ponent.

En aquesta diada, es van realitzar més de 130 concentracions pel territori, centrades en assenyalar els poders estatals amb representació a Catalunya i a la vegada, una campanya de consciènciació de les 2850 persones represaliades per l’estat espanyol al país.

Però també cal destacar la concentració realitzada per CDR a Arc de Triomf i la posterior organització espontània dels joves per Barcelona. La primera, treballada amb torxes, pirotècnia i amb un missatge polític clar; cremem la representació de l’estat espanyol (simbòlicament) a Catalunya amb una marxa fins Passeig de Gràcia.

Tot seguit, un cop l’encapçalament de la marxa CDR va desaparèixer, va ser el jovent qui va apoderar-se dels carrers amb una capçalera espontània però que perseguia un objectiu clar; començar un curs amb revoltes al carrer i aconseguint, no solament amb marxes sinó també amb el posterior bloqueig de Gran de Gràcia durant una bona estona, dificultar la intervenció dels cossos policials en l’acció. Cal destacar, però, les consignes i els comentaris que es sentien durant la mobilització: fem una acció Black Bloc i marxem (o una acció be water my friend com a Hong Kong), quin objectiu té el que estem fent ara? Qui lidera això?

Comencem la revolta i ens trobem als carrers.

Alliberem-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *