De la defensa i resposta a l’acció i proposta

documentació desobediencia civil

documentació desobediencia civil

El moviment independentista es troba en certa manera desorientat amb els darrers aconteixements; la destitució de la màxima representació de la ciutadania què és el propi President de la Generalitat de Catalunya i la pandèmia global.

El fet més rellevant políticament parlant, sorprenenment, no ha comportat un alçament revolucionari de la societat, més enllà de movilitzacions espontànees a plaça Sant Jaume com alguna acció un pel més contundent pel territori.

La situació és greu i ve donada, no només per la destitució anteriorment esmentada, sinó per l’esgotament manifest de les persones més actives de l’independentisme. I quan parlem d’esgotament, parlem d’estar involucrats en organitzacions realitzant campanyes diverses, com per exemple la recollida de signatures per la consulta, les manifestacions dia si dia també, així com el seguiment trepidant de la situació de preses i presos polítics com persones exiliades. A més a més dels sacrificis personals i professionals que moltes de les persones actives arreu hauran fet.

Així doncs, veient que fins i tot en situacions greus el moviment no havia preparat una resposta coordinada i exhaustiva quan el dret d’escollir els propis representants polítics ha estat vulnerat de nou, ens porta a la pregunta de a on ens deixa a totes les persones que volem treballar per assolir un estat independent en forma de república el més aviat possible i no a 10 anys vista com algunes persones pregonen?

Al nostre parer i sense anar més enllà, es tracta de no solament sortir a protestar o a actuar en resposta a o per defensar-se, sinó recuperar la iniciativa i la proactivitat per assolir poder institucional, ciutadà i en definitiva, recuperar el territori. I per fer això s’ha de disposar d’equips de persones disposades a jugar-se-la per anar posant contra les cordes a qui correspongui i d’aquesta manera s’assoliran almenys dos objectius:

-Per una banda, mostrarem al nostre rival que hem canviat l’estratègia i tàctica i que som capaços de debilitar-lo i fer actuacions de força que no és capaç de contrarrestar.

-Per altra banda, empenyarem als representants dels partits polítics a avançar cap a la independència amb un clar suport a aquells que no demorin l’assoliment de l’estat indepenent a anys ençà sinó el més aviat possible. I aquest fet de perdre la cadira, condicionarà l’arc parlamentari i polític general per refer l’unitat estratègica.

Ara bé, és evident que resulta molt fàcil escriure unes paraules en una pàgina web i pretendre que tothom s’activi. Però no és ni molt menys la pretensió sinó promoure que ens omplim de coratge per a que totes aquelles representacions del poder estatal a Catalunya tinguin cada cop menys rellevància. Com a exemple i que ja s’ha esmentat en anteriors publicacions, és la creació i legitimació d’estructures paral·leles que siguin capaces de donar els serveis necessaris de l’administració pública, com es va fer a Irlanda amb els tribunals paral·lels, o a Índia amb el govern nocturn dels pobles i ciutats per la ciutadania. La creació i suport d’aquest tipus d’accions, tant a petita escala, modifiquen clarament l’esquema actual de manifestació continuada o respondre als atacs de l’estat.

Si estàs disposat/ada a treballar per entre d’altres coses, fer accions proactives i no tant en resposta als atacs de l’estat, amb el compromís que vulguis realitzar, indica-ho mitjançant el DesobedienciaBot de Telegram si no ho has fet ja.
Ja són més de 100 persones arreu del territori que han mostrat la seva disponibilitat i que estàs disposades a treballar. Ara en procés de coordinació territorial.

Informació sobre els grups de participació de Desobediència Civil:

PRIMERA LÍNIA: es tracta del grup d’acció disposat a arriscar-se, en forma física, valentia i ganes d’alliberar el país. S’encarreguen d’executar les accions a peu de carrer.

SEGONA LÍNIA: és el grup que està al lloc de l’acció però a una segona fila, controlant la seguretat, guardant refrigeris, roba, controlant el perímetre, comunicant si hi ha hagut detencions. Nexe e

SUPORT A L’ACCIÓ: és el grup que està en el back office de les accions i de la organització: difusió per xarxes socials, comunicar detencions, notes de premsa, planificació i revisió dels temps de les accions, comprovar repercussió accions. ntre primera línia i suport. També cal estar mínimament en forma.

Segueix-nos a Telegram Desobediència Civil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *