Tàctiques en Grup 3 – Creació de línia de seguretat

Tàctiques en Grup Desobediència Civil

Tàctiques en Grup Desobediència Civil

Quan volem realitzar una acció i no desitgem ser intervinguts per les forces espanyoles d’ocupació, podem escollir realitzar una línia forta de persones per a controlar la situació i poder exercir els drets com a ciutadans.

En tenim exemples clars, el primer és d’una intevenció de la Guàrdia Civil en una població catalana:

Com es pot veure, creen una linia de persones agafades pel braç en ambdós cantons de l’espai que volen buidar. L’espai on realitzen la barrera humana on hi ha l’enfrontament amb els Mossos d’Esquadra és el que protegeix dels independentistes que podrien ser el grup de suport mentre que a l’altre cantó és on estan realitzant l’arrancacebes o desallotjament deixant un clar espai on controlen la situació i poden anar traspassant qui està actuant en contra seu per passar-los cap a l’altre cantó.

En el següent vídeo observem com en comptes d’estar agafats amb els braços estirats, els agafen entre els colzes i deixant menys espai per a la penetració o trencament de la línia defensiva la qual permet que els efectius de l’interior siguin capaços de desallotjar els ciutadans que protegeixen les urnes.

Imaginem un cas que vulguessim ocupar un espai concret durant temps uns dies i es vulgués evitar l’entrada de forces de seguretat espanyola. Aquestes dues vies de restricció de l’entrada podrien ser usades, amb relleus i preparació prèvia, fets que van mancar a la resposta a la sentència per exemple en l’ocupació d’espais on no hi havia un nombre elevat de manifestants actius.

Segueix-nos a Telegram Desobediència Civil