Tàctiques individuals 4 Desobediència Civil -Alternar vestimenta

Tàctiques Individuals Desobediència Civil

Tàctiques Individuals Desobediència Civil Tsunami D Resposta sentència 11/11/ 2019 Foto: Albert Salamé / VWFoto

Algunes persones recordem la detenció d’una companya durant la mobilització de la resposta a la sentència l’Octubre de 2019 on, després d’haver participat en una mobilització activa la nit anterior, va acudir en una mobilització al dia següent amb la mateixa roba. Aquest fet va permetre que fos detinguda doncs els mateixos agents que van participar a l’anterior convocatòria ho varen fer el següent dia. És per aquesta raó que s’ha de ser prudent i es poden prendre les següents precaucions:

1-Canviar la vestimenta entre accions:
Intentar en el màxim del possible canviar la vestimenta que s’usa si les accions són repetides en el temps. Això pot permetre mantenir l’anonimat i que no se’ns relacioni d’una acció a l’altra.

Segueix-nos a Telegram Desobediència Civil

Actualment ens trobem contactant amb seguidores i seguidors del canal per fer arribar la formació a distància (de moment) de cara a les accions que vindran. Contacta’ns per a més informació pel Bot.

2-Portar una muda per a l’acció i una per anar de carrer
En el moment de realitzar l’acció hi ha càmeres de les forces d’ocupació espanyola que poden gravar les persones que es troben realitzant l’acció. I posteriorment, quadrar imatges amb les càmeres que hi hagi en caixers, trànsit o establiments. És doncs recomanable a prop del lloc on realitzar l’acció, canviar-se amb la roba que es vulgui utilitzar única i exclusivament per a que pugui ser gravat i canviar-se entre cotxes o en un lloc difícilment visible i guardar la muda en una motxilla bossa que es porti i pugui ser tant portada a sobre com amagada sota algun vehicle o guardada pel grup de suport. Un cop acabada l’acció, canviar-se la roba en un lloc allunyat de l’espai d’acció.

3-Opció vestimenta acció:

  • Sudadera fosca.
  • Buff.
  • Gorro o caputxa.
  • Pantalons foscos.
  • Sabates esportives o botes amb canya alta per evitar torçades de turmell.
  • Motxilla.

4-Cal aquest nivell de clandestinitat?
Cal aquest nivell de censura i repressió? En una democràcia consolidada i moderna, no.
Si tinguéssim la garantia que es respecten els nostres drets i llibertats fonamentals, tot aniria en un altre sentit. Però després de la persecució del Tribunal de Cuentas per a l’organització del 9-N, l’empresonament i exili dels dirigents polítics i líders socials que van formar part de l’organització de referèndum de l’1 d’Octubre del 2017, després de ferir als ciutadans que defenien el dret de vot dels seus compatriotes, després de les detencions a la post sentència i sense uns tribunals que ens defensin, no podem fer res més que ser el màxim de prudents possible. Encara més tenint en compta la injusta Llei Mordassa, on tot seguit s’exposen algunes sancions i mesures que s’usen per intimidar la ciutadania.

Sancions amb la Llei de Orgànica de Protecció Ciutadana (Llei Mordassa)
-Per la falta de consideració als agents de l’autoritat et poden caure fins a 600 €.
-Per desobediència als antidisturbis, et poden caure fins a 30.000 €.
-Per participar en una manifestació no autoritzada, fins a 600 €.
-Per realitzar una manifestació o reunió no comunicada o no autoritzda en infraestructures o espais públics fins a 600.000 €.